dimecres, 25 de setembre del 2013

LES WEBQUESTS

LES WEBQUESTS

Una webquest és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d'un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.

Es tracta d'una pàgina que proposa als participants que aconsegueixin una sèrie d'informacions en unes pàgines d'Internet concretes, extraient les seves conclusions a partir del treball cooperatiu. Els objectius són combinar els continguts amb l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació a l'aula.

En conclusió, les webquests es basen en el constructivisme, és a dir, en que els alumnes construeixin el seu propi coneixement a partir dels coneixements propis previs. 


L'edu3.cat és una pàgina web molt útil alhora de buscar informació, ja que ens ofereix una gran varietat d'activitats com vídeos, programes, documentals,etc. 





 En aquest vídeo, podem observar que  l'escola d'Esplugues de Llobregat treballa el tema de les constel·lacions a traves de les Webquests.


Edu3.cat

UTILITZEM GOOGLE DRIVE



LES NOVES TECNOLOGIES A LES AULES


En aquesta entrada os explicaré els beneficis que té utilitzar Google Drive , i la pràctica que hem realitzat sobre aquest programa.

Per començar, cal destacar que és un programa on es pot publicar diferents tipus de documents a la xarxa, i d'aquests únicament els podran visualitzar aquelles persones que tu decideixis.

Personalment, puc dir que he treballat amb aquest programa juntament amb altres noies, i un dels grans beneficis que ens hem pogut estalviar ha sigut quedar entre nosaltres, ja que totes juntes podíem redactar un mateix document a la vegada. Per tant, no hem perdut tant de temps.

En conclusió, os animo a utilitzar Google Drive, ja que és una eina on hi treballareu a gust i sortireu beneficiats.

Pel que fa la pràctica, he treballat juntament amb tres persones més amb Goggle Drive. Primer de tot, vam haver de crear i compartir un document per poder treballar juntament. Seguidament, vam decidir un tema que tractava sobre les noves tecnologies a les aules. A continuació vam realitzar una presentació a través d'un Power Point, i finalment vam crear un formulari amb diferents preguntes.




DOCUMENT DE TEXT:







LA PRESENTACIÓ:









EL FORMULARI:



    Creieu que l' evolució de les noves tecnologies beneficien als alumnes?


    Creieu que a la llarga tot es realitzarà a travès d'aparells?


    Què preferiu una educació amb recursos tradicionals o amb innovacions com els llibres electrònics?


dimecres, 18 de setembre del 2013

DECLERACIÓ D'INTENCIONS



Benvinguts al meu bloc.

Sóc la Mònica Segura, i estic cursant primer d’Educació Infantil a la facultat Blanquerna.


He creat aquest espai per l’assignatura de GTIC amb l’objectiu de compartir amb vosaltres les meves intencions, els coneixements més interessants, aportant les diferents activitats realitzades a classe, i finalment compartint en tot moment les meves opinions.