dilluns, 16 de desembre del 2013

SOLO ES EL PRINCIPIO


Un dels últims dies de seminari vam veure la pel.lícula " SOLO ES EL PRINCIPIO", i en aquesta entrada os explicaré de que tracta.




“SOLO ES EL PRINCIPIO” és una pel·lícula documental sobre classes de Filosofia per a nens, captat amb calidesa i sensibilitat , en el camí de Ser i tenir de Nicolas Philibert , que promou a la reflexió sobre la nostra capacitat ètica , social i humana , i sobre la importància d'una bona educació des de la infància .

Els expressius i vitals protagonistes es diuen Azouaou , Abderhamène , Louise , Shana , Kyria o Yanis . Tenen entre 3 i 4 anys quan , junts , exposen lliurement , amb les seves emocions i contradiccions , les seves idees sobre l'amor , la llibertat , el lideratge , la intel·ligència , la mort...
Al llarg d'un curs , asseguts en un cercle al voltant d'una espelma encesa , amb ajuda de la seva mestra Pascaline , aprenen a expressar-se, a escoltar- se mútuament ia conèixer-se millor . Entre tots fan filosofia , reflexionen sobre temes importants , sovint oblidats en la nostra societat .

En conclusió, cal dir que no hi ha estudiants bons ni dolents: el fonamental és pensar per si mateixos . Els nens parlen amb les seves pròpies paraules , plenes d'espontaneïtat , humor , lògica i poesia; carregades en moltes ocasions d'un increïble i envejable sentit tolerant i cívic . Ells són el nostre futur.


Aquí os deixo el trailer:   http://www.youtube.com/watch?v=xyFXZxFiIk4


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada