dimecres, 30 d’octubre del 2013

DESCRIPCIÓ A PARTIR D'UNA IMATGE


A classe de COED, la Rosa Soler ens va demanar que féssim una descripció de qualsevol persona de la classe i que li féssim  una foto . A la imatge li vam haver de posar  un peu de pàgina que tingués relació amb ella. 

El dimarts dia 29 d’Octubre vam exposar totes les fotografies als companys fent que la classe fos com una exposició. 

Jo vaig decidir fer la imatge a la Laura Reyna, on vaig haver d'explicar el procés de la fotografia i al peu de la foto que vaig escriure.







LAND ART - PLÀSTICA


Land ART 



Fa aproximadament unes dues setmanes, la Roser ens va introduir el treball que havíem de realitzar. Aquest treball consistia en fer una exposició on expliquéssim els objectius de Land Art i de  L'art conceptual, i a partir d’aquí ens inventéssim una "obra d'art" on estiguessin implicats els seus objectius.


El Land Art ( art de la terra) és un moviment artístic que va sorgir als Estats Units  a finals dels anys 60 i principis  dels 70.
La finalitat d’aquest art és produir emocions plàstiques en l’espectador, és a dir, l’objectiu principal d’aquest corrent és alterar el paisatge amb un sentit artístic, intentant produir efectes i sensacions a l’observador.


El meu grup, que érem la Laura, la Cristina i jo, vam crear un peix a partir d'elements naturals. Vam anar a la platja de Vilassar de Mar, i allà vam dibuixar la silueta d'un peix. Seguidament, vam envoltar el peix de petxines; Un altre element que vam utilitzar va ser la pedra volcànica i la sorra;  Vam decidir col·locar al cos del peix per aquests elements que també son completament naturals. Finalment, li vam introduir el ull, que estava creat per petxines petites.




Per últim, aquest dilluns dia 28 d'Octubre hem exposat el nostre treball, i ens hem quedat molt satisfetes de les tasques que hem realitzat.

dilluns, 28 d’octubre del 2013

LA DESCRIPCIÓ


A COED, la Rosa, ens va donar un document del qual ens deia els punts més importants que havia de tenir en compte en la descripció, per tant en aquesta entrada os parlaré sobre algunes característiques que hem de tenir en compte.

La descripció, és un mode d'organització del discurs que pretén representar lingüísticament persones, animals, objectes, paisatges... o altres elements.

Tenm dos tipus de descripcions:


  • Objectiva: L'autor es limita a descriure exactament el que veu. Sol ser una descripció característica dels textos acadèmics i científics.

  • Subjectiva: L'autor expressa sentiments, no només descriu el que veu, sinó també el que li transmet o sugereix.


divendres, 25 d’octubre del 2013

LA VEU


Hola.

A COED, la Rosa ens va proposar una activitat a traves de la veu i la nostra postura. Ens va dir que segons la postura, la veu canviava.

Per tant, en aquesta classe ens vam dedicar a fer diferents postures per comprovar que la veu podia ser diferent.


QUÈ ÉS LA VEU?






La veu és una capacitat de l'ésser humà que implica a tot el seu cos, en la seva totalitat física i psíquica. La veu està íntimament lligada a la personalitat de cada individu, atès que és l'emanació de la seva afectivitat i de la seva sensibilitat, així com el reflex de la seva individualitat tant fisiològica com psicològica.






Imatges extretes de:
http://www.espaiveu.com/web/img/veu_postura.gif
http://www.biosfera.cat:8888/biosfera/wp-content/uploads/2010/03/veu.jpg




dilluns, 21 d’octubre del 2013

COMENTARI DEL BLOC (MIREIA TORRENT)


El bloc que jo he escollit, és de la Mireia Torrent, una mestra d’educació infantil on ens explica que té una forta vocació des de que tenia 8 anys. El seu bloc va dedicat als seus alumnes i els pares dels alumnes.


Aquest bloc, titulat “ Món Infantil – Aula, Família, Tic, Pdi, Recursos..”està dividit en diferents seccions. 

Per començar  trobem l’índex general. Seguidament, trobem la secció anomenada “Món i Memòria”, on podem trobar diverses cançons, audicions, poesies, dites. 

Una altre secció, es titula, “Mon d’Aula”, on trobem el calendari, celebracions, noticies. Etc. Una altre, s’anomena “Món i Família”, on apareixen diferents continguts sobre la psicologia infantil, l’educació i família, educació de la salut, educació ambiental, educació vial, educació per la pau i finalment educació emocional.

En la secció “Mon visual” trobem diferents vídeos interessants. A continuació, trobem una altre on es titula “Mon i tic”. I per acabar trobem la secció de jocs, contacte i premis.

Considero que aquest bloc és molt interessant, ja que tant els alumnes com els pares poden treure informació del que realitzen a l’escola i veure les activitats que fan els seus fills.



El link del blog de la Mireia Torrent : http://mon-infantil.blogspot.com.es/

divendres, 18 d’octubre del 2013

COMPOSICIÓ TEXTUAL


Avui a COED, hem ensenyat els nostres esquemes realitzats de com elaborar un text.

Aquesta activitat, penso que ens ha anat molt bé, ja que considero que moltes vegades no seguim els passos necessaris per elaborar un text. 

També aquesta activitat m'ha ajudat ha saber les parts més importants que ha de tenir un text, ja que algunes les tenia una mica oblidades.





REPRESENTACIÓ DE LA POESIA


Avui a classe de COED hem realitzat una activitat molt original.

Aquesta activitat consistia en representar la poesia, és a dir havíem de realitzar un dibuix amb les idees que ens venien al cap quan pensàvem amb poesia. 

Al principi no sabia que escriure, ja que mai havia fet una activitat d'aquest tipus. Però a mesura que pensava amb "poesia" em despertavan diferents sensacions. Per tant vaig expressar els meus sentiments i vaig començar a dibuixar símbols com per exemple ( cors, notes musicals, tranquil.litat...)

Finalment, un cop vam acabar, vam compartir conjuntament i vam poder veure els sentiments que els hi havien expressats a la resta de companys.





Imatge extreta de : 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0bKcL9ONPQzn_TewV0c0BJilOvyEym1elhXYGK3BUncgpTu0AmV5Fwr3_end0WtvhhtHQmYByDmp8YoKDLtGEvfOdcHml4Brzixq31P-Q5HYdUP9CEOnmQdieQMIuj4pe8ecy38Q16qw/s1600/poesia.jpg

divendres, 11 d’octubre del 2013

LLENGUA ORAL FORMAL



Hola.

En aquesta entrada parlaré sobre la llengua oral formal i les seves caracteristiques.

La llengua oral és la transmissió oral d'un idioma, sense suport de l'escriptura. 


Les característiques són les següents:

  • Trets contextuals:

    
      - És a l’escola on hem d’aprendre la llengua oral amb l’objectiu d’arribar a ser         persuasiu.

- Context compartit, amb una comunicació relativament unidireccional.

  • Trets textuals:


-Formal i generalment monologada.

-Informativa, planificada i de tema sovint especialitzat

-repetitiva i amb una invenció fonamental dels llenguatges no verbals

  • Trets lingüístics:


-Paper fonamental dels trets suprasegmentals

-Ocurrència d’elements díctics, interrogacions, exclamacions, interjeccions, anacoluts, el·lipsis, canvis de direcció sintàctica etc..: 


-Correcció normativa i l’ús de la varietat estàndard:  corresponen als cinc nivells de la llengua:  pragmàtic, semàntic, sintàctic, morfològic i fonètic.

"UN TRAMVIA ANOMENAT TEXT"


Hola.

En aquesta entrada, us explicaré com ha sigut avui la classe de COED, i el article que ens hem tingut que llegir.

Per començar, la Rosa ens ha dividit en grups de cinc persones, i ens fet llegir un article a cada grup. El meu grup, ens ha tocat llegir l'article titulat " Un tramvia anomenat text".

Un cop anàvem acabant de llegir el article, hem fet un resum entre totes explicant les idees més rellevants, i finalment l'hem hagut d'exposar davant de tota la classe.



  • El resum que nosaltres hem redactat ha estat al següent:


Comunicar significa posar en comú  alguna cosa entre un emissor i un receptor.  L’emissor és aquell que envia el missatge codificat i el receptor és qui el rep, el descodifica i l’interpreta. Per fer arribar aquest missatge és imprescindible un codi.

En la comunicació hi trobem el text, aquest és el resultat d’aplicar un codi al missatge. Per arribar al receptor, el text necessita un canal; n’hi han dos, l’oral i l’escrit. Alhora d’interpretar un text és essencial el codi.

A més a més també hem de tenir en compte el context, és a dir les circumstàncies que envolten el text.

Per últim cal remarcar que perquè és pugui dur a terme la comunicació han de ser presents tots aquests elements.

dilluns, 7 d’octubre del 2013

CREACIÓ D'UN VÍDEO AL YOUTUBE



 L'anterior dia a classe de GTIC, el Jordi ens va proposar fer un vídeo a partir   del Youtube.

 Per tant, la Laura i jo vam decidir crear la història relacionada amb l'activitat  de córrer, ja que es una de les coses que fem habitualment.

Primer de tot vam gravar diverses escenes de vídeo. A continuació, vam començar a fer la creació del vídeo on primerament vam clicar l'opció d'editar ja que havíem d'ordenar les escenes que havíem gravat, i retocar la durada reduint-los segons convenia. I per acabar, vam afegir la música.

Finalment, vam pujar el vídeo al Youtube i vam copiar al codi embled el bloc.