dimarts, 26 de novembre del 2013

NIT DE LLUNA- LEANDRE CRISTÒFOL


Avui dimarts 26, a seminari hem presentat les diferents escultures triades. En el meu cas, he decidit exposar Nit de Lluna, ja que la vaig visitar al MNAC i la vaig trobar interessant.


NIT DE LLUNA- LEANDRE CRISTÒFOL



  • LEANDRE CRISTÒFOL


Va néixer a Lleida  l’any 1908 en una família pagesa. Des de ben petit va rebre influències de l’entorn rural i això el va encuriosir per les arts manuals.

La seva trajectòria artística es caracteritza per la gran diversitat d’exposicions individuals i col·lectives, tant de temàtica abstracta i surrealista com figurativa,principalment realitzades a Catalunya i a París.


Finalment l’any 1998 va morir a Lleida i va ser enterrat al seu poble natal.


  •   ANÀLISI FORMAL DE L’0BRA

Nit de LLuna és una peça escultòrica representada amb tres elements de fusta : Un ou de sargir, un fus de filar i una peça circular de color blau.

L’assemblatge és la tècnica emprada en aquesta escultura, que consisteix en unir diferents materials i objectes de forma que s’aconsegueix una forma tridimensional.


  • INTERPRETACIÓ DE L’OBRA

Nit de lluna és una obra de temàtica secular que reprodueix el món del inconscient de l’artista tal i com ell ho va descriure en vida.

En aquesta escultura hi volia reflectir més coses com els record d’infantessa, el costat de la família, durant les nits d’estiu en el mas que la família tenia, hi anaven per segar el cereal.

Nit de Lluna reflecteix molt bé aquest món inconscient, que el transportava el seu passat més estimat, en què el paisatge de la comarca de la Noguera li impressionava, sobretot durant les nits de lluna amb aquella il·luminació que va voler reproduir mitjançant aquesta peça escultòrica.



  • SIGNIFICAT I FUNCIÓ

Des del punt de vista de significat es tracta d’una obra no figurativa i simbòlica. En canvi, la seva funció és decorativa, lúdica i il·lustrativa de la forma en que treballava l’escultura Leandre Cristòfol.



  • CRÍTICA DE L'OBRA

Considero que Nit de LLuna de Leandre Cristòfol, és una obra molt interessant, però des del meu punt de vista em sembla una obra massa senzilla per representar a un membre molt important de la família, en aquest cas la seva mare.



Imatge extreta de : http://art.mnac.cat/image_big.html?id=200034-000

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada