dissabte, 7 de desembre del 2013

LLENGUA I LLENGUATGE



A la classe de COED, vam estar parlant sobre les llengües i el llenguatge. Per tant he decidit publicar una entrada sobre aquest tema, ja que el trobo força interessant.

El llenguatge és la facultat de poder comunicar els propis pensaments o sentiments a un receptor mitjançant un sistema o codi determinat de signes interpretable per a ell.
Per tant, el llenguatge és la capacitat comunicar-se utilitzant un sistema de signes. Aquesta capacitat es pot expressar mitjançant qualsevol art: música, dansa, dibuix, escultura, etc. 

La llengua és un sistema de comunicació (verbal o signal) propi d'una comunitat humana. Tot i que sovint s'empren erròniament com a sinònims, no és el mateix una llengua que el llenguatge.
Tota llengua intenta representar el món mitjançant les paraules i la seva combinació en frases. 
Les regles de combinació, la formació de nous mots i el que ells signifiquen, són l'objecte d'estudi de la lingüística. Les llengües naturals, a diferència de les artificials o llenguatges formals, presenten sovint ambigüitats, ja que reflecteixen la manera de veure el món d'un grup de parlants.

Per acabar, penso que aquest és un tema important, ja que sovint aquests dos termes ens confonen i pensem que tenen el mateix significat, i no es així. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada