divendres, 29 de novembre del 2013

MAPES CONCEPTUALS


En aquesta entrada parlaré sobre la utilitat dels mapes conceptuals. 

El mapa conceptual és una tècnica que s'utilitza per fer una representació gràfica d'un text o del teu coneixement.

És una xarxa de conceptes, de manera que les idees han d'estar enllaçades. Hi ha la idea central, i al voltant d'aquesta idea hi ha altres que van interrelacionats amb verbs o connectors. Aquesta aplicació ens pot ajudar a organitzar els nostres coneixements i ampliar la nostra perspectiva en relació d'un tema.

Un programa molt fàcil d'utilitzar de mapes conceptuals però que s'ha de descargar és el CampTools.

Aquí, podem observar un exemple de Mapa conceptual:






Aquí, també os deixo el mapa conceptual que he realitzat jo sobre el dinar de nadal.






dijous, 28 de novembre del 2013

GLOGSTER



Avui a classe, hem treballat el GLOGSTER, una eina per crear pòsters digitals. En ell pots barrejar imatges, text, enllaços, múltiples disenys i gràfics animats, i crear una peça única i digital que pot ser visitada via internet per qualsevol usuari.

Una de les aplicacions educatives que pot tenir aquest programa és per a la tapa d'alfabetització atès que pot ajudar a expressar els coneixements i habilitats en l'àmbit múltimedia.
És també una substitució als treballs tradicionals de paper i alhora té aplicació de privacitat on només ho poden veure els mestre i els alumnes i això dona seguretat per publicar en l'àmbit educatiu.





Imatge extreta de : 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSsv1wK-mrl2Ic35q4t7wRL7PpF2cglarCk0Rj0iOcz5h81Lzq_Cjl7s4WL0ZW7wL6OfFxjQPfJmN0SFTnzjqNBMnlG6WxmLNrhtaIw3BWt1Jr7YatIPGrAhCQV52M-4PDNetA-m7kg9E/s1600/glogster1.jpg

PADLET






Avui, en Jordi, ens ha explicat la utilitat del Padlet. És un suro on podem escriure-hi diferents escrits, guardar-los i compartir-los amb els altres. Els demès poden veure el teu suro i escriure-hi si comparteixes l'enllaç amb ells.

És recomanable utilitzar aquesta eina per a les escoles.  Per exemple, en una classe de p4 i p5 es podria fer servir aquesta eina per explicar les diferents activitats establertes a classe, a través de diferents fotografies, així els pares ho poden observar.






Imatge extreta de:
http://itec-composer.eun.org/composer/download/file/applications/Padlet.png

dimecres, 27 de novembre del 2013

DIFERENTS TIPUS DE POWER POINT

EL POWER POINT TRADICIONAL I CREATIU:


Podríem diferenciar dos tipus d’ús en les presentacions: Aquell més tradicional, anomenat així perquè estaria més proper a les metodologies que consideren el professor com la font del saber, com qui ha de transmetre el coneixement de la millor manera possible a l’alumne. En cambi, una presentació més creativa, és aquella que explica un fet a partir d'una imatge o transmet emocions al públic.

Les utilitzacions tradicionals de les presentacions no totes són negatives, ja que en entorns educatius presenten diferents avantatges:

 • L’alumne sempre té en pantalla una guia del que s’està dient, dels termes claus o de l’esquema... 
 • Permet d’incorporar imatges il·lustratives. 
 • Permet crear esquemes de manera que és fa més intel•ligible la matèria. 
 • Podem inserir tota mena d’elements multimèdials com ara: imatge, so, vídeo, animacions,... 
 • L’alumne té més facilitat per prendre apunts.
 • Permet utilitzar una variada gamma de colors i formes que clarifiquin el significat dels continguts

 El principal desavantatge però, és que tot això està encaminat a establir un tipus de discurs transmissiu i seqüencial entre l’orador i el públic, per això perpetua una metodologia molt concreta. A més també podríem afegir-hi els desavantatges següents:

 • Moltes vegades hi ha massa informació en les diapositives i que no es llegeix amb claredat. 
 • L’orador ja no explica o relata sinó que es limita a llegir la pantalla.
 • Els colors i les formes es col•loquen en pantalla de forma indiscriminada sense atenir-se a cap ordre estètic ni utilitat. repetició indiscriminada de determinats tipus de sons.
 • Si no hi ha un bon sistema de projecció, l’aula sempre estarà a les fosques amb el cansament que això provoca als alumnes. 
 • Una idea generalitzada és que si incorporem molt efectes d’animació i transició en la presentació, aquesta serà més interessant, en aquest cas correm el risc que, en el millor dels casos, l’auditori miri els efectes i no escolti el discurs. 
 • Els oradors tenen tendència a incloure més continguts amb la falsa creença que els alumnes ho assimilen més ràpid. 
 • S’estableix a classe un doble discurs, el de l’orador que va explicant i el de l’oient que va llegint a un ritme diferent les diapositives que li mostren. 


Cal destacar, que les diapositives són l’eix central dels programes de creació de presentacions. En ella i col•loquem lliurament els objectes com ara: textos, vídeos, imatges, etc. El conjunt de diapositives formen una presentació. 


Les presentacions en Power Point tenen l’extensió pptx o ppsx, en Impress creem arxius odp i google també utilitza el seu propi format, però la presentació s’emmagatzema al servidor. Cal dir que tots tres programes donen opcions d’exportar i importar arxius. Les transicions son l’efecte visual i/o sonor que s’estableix entre diapositives.   Les animacions són l’efecte visual i/o sonor que s’estableix als objectes i que pot implicar un ordre d’entrada i sortida de dins la diapositiva

dimarts, 26 de novembre del 2013

SOFTWARE PRIVATIU I SOFTWARE LLIURE



En aquesta entrada parlaré sobre les diferències que tenen el software privatiu i el software lliure.

Software, és el terme amb el qual ens denomina el conjunt de programes informàtics. Existeixen molts programes, com per exemple programes de gestió d'empresa, de tractament d'imatges, de composició musical... però en realitat tot això es refereix a una sola categoria de programari : Les aplicacions.

Cada programa està format per un conjunt de línies de codi escrites en algun dels múltiples llenguatges informàtics. Això se li denomina el codi font del programa. A l'hora de publicar el seu treball, els programadors poden escollir entre mantenir el codi font obert o tancat.

A l'hora de publicar el seu treball, un programador pot escollir entre una miríada de llicències per a regular el seu ús, còpia, distribució, modificació... Les condicions de la llicència d'un programa determinen que sigui o no sigui lliure:


  • Les llicències lliures: Permeten que el programari pugui ser usat, copiat, estudiat, modificat lliurement, sense necessitat de autorització i sense limitacions.

  • Les llicències no lliures: Restringeixen l'ús, còpia, estudi, modificació del programari, exigint en geneal autoritzacions i limitacions.

TRES METRES SOBRE EL CEL



Avui dimarts a seminari hem hagut d’exposar una pel·lícula. He decidit fer la pel·lícula de tres metres sobre el cel, ja que és una pel·lícula que sempre m'ha agradat veure-la

La versió en pel·lícula va ser estrenada a Itàlia al 2004, protagonitzada per Ricardo Scamarcio amb el personatge de Step i Katy Saunders com a Babi. A l'Estat espanyol Antena 3 va comprar els drets i va fer l'adaptació, protagonitzada per Mario Casas Sierra actuant com a H (Step) i per María Valverde fent de Babi. Aquesta pel·lícula es va estrenar als cinemes espanyols el 3 de desembre de 2010, i va obtenir més èxit encara que la italiana.

La història parla de dos adolescents a la ciutat de Roma que volen caminar "a tres metres sobre el
cel". Les noies es centren pels estudis, per les noves tendències i l'últim en moda. En canvi els nois es dediquen a viure la vida com si cada segon fos l'últim, els hi agrada la velocitat, la violència, el risc, les bandes...etc.  Babi i Hugo ,  pertanyen cada un a mons diferents, i tenen objectius també molt diferents. Tot i així hi ha una cosa que els uneix: l'amor que senten l'un per l'altre, l'amor que els farà canviar: ella es farà més salvatge i arriscada, i en canvi ell es tornarà més tendre i sensible. Ella al principi no te interès cap a ell, però al final es dona compte que sent alguna cosa, i ell li succeeix el mateix. Per tant així comença la seva història d’amor, en el qual hauran d’aguantar les critiques dels pares de la Babi.




NIT DE LLUNA- LEANDRE CRISTÒFOL


Avui dimarts 26, a seminari hem presentat les diferents escultures triades. En el meu cas, he decidit exposar Nit de Lluna, ja que la vaig visitar al MNAC i la vaig trobar interessant.


NIT DE LLUNA- LEANDRE CRISTÒFOL



  • LEANDRE CRISTÒFOL


Va néixer a Lleida  l’any 1908 en una família pagesa. Des de ben petit va rebre influències de l’entorn rural i això el va encuriosir per les arts manuals.

La seva trajectòria artística es caracteritza per la gran diversitat d’exposicions individuals i col·lectives, tant de temàtica abstracta i surrealista com figurativa,principalment realitzades a Catalunya i a París.


Finalment l’any 1998 va morir a Lleida i va ser enterrat al seu poble natal.


  •   ANÀLISI FORMAL DE L’0BRA

Nit de LLuna és una peça escultòrica representada amb tres elements de fusta : Un ou de sargir, un fus de filar i una peça circular de color blau.

L’assemblatge és la tècnica emprada en aquesta escultura, que consisteix en unir diferents materials i objectes de forma que s’aconsegueix una forma tridimensional.


  • INTERPRETACIÓ DE L’OBRA

Nit de lluna és una obra de temàtica secular que reprodueix el món del inconscient de l’artista tal i com ell ho va descriure en vida.

En aquesta escultura hi volia reflectir més coses com els record d’infantessa, el costat de la família, durant les nits d’estiu en el mas que la família tenia, hi anaven per segar el cereal.

Nit de Lluna reflecteix molt bé aquest món inconscient, que el transportava el seu passat més estimat, en què el paisatge de la comarca de la Noguera li impressionava, sobretot durant les nits de lluna amb aquella il·luminació que va voler reproduir mitjançant aquesta peça escultòrica.



  • SIGNIFICAT I FUNCIÓ

Des del punt de vista de significat es tracta d’una obra no figurativa i simbòlica. En canvi, la seva funció és decorativa, lúdica i il·lustrativa de la forma en que treballava l’escultura Leandre Cristòfol.



  • CRÍTICA DE L'OBRA

Considero que Nit de LLuna de Leandre Cristòfol, és una obra molt interessant, però des del meu punt de vista em sembla una obra massa senzilla per representar a un membre molt important de la família, en aquest cas la seva mare.



Imatge extreta de : http://art.mnac.cat/image_big.html?id=200034-000

dilluns, 25 de novembre del 2013

TREBALL IDENTITAT I TERRITORI


Pel que fa el treball identitat i territori, la Laura i jo hem triat el tema de les separacions i els divorcis, ja que en els dos cassos es van separar aproximadament quan teníem la mateixa edat, al voltant dels 16 anys. Aquest tema, ens ha expressat diferents tipus de sentiments i emocions i per això hem decidit desenvolupar-ho a partir d'aquí, a traves del programa prezi. En aquest treball ens hem guiat a partir de les nostres experiències, que son totalment diferents entre una i l'altre.

El nostre prezi és el següent:





diumenge, 24 de novembre del 2013

PROGRAMARI ON-LINE I PROGRAMARI LOCAL


Hola.

En aquesta entrada, parlaré sobre el programari on-line i el programari local, ja que a vegades ho podem arribar a cofondre.

El programari, recordem que és el mateix que software, per tant el programari on-line són tots aquells programes els qual tu has de treballar a partir d'internet, per exemple : el Glogster, el Gliffy, el Prezi...

En canvi, el programari local són tots aquells programes que tu t'has de descarregar per poder utilitzar-los. Per exemple, el Camp Tools, el Gimp, el Movie Maker...

Espero que amb aquests petits exemples que hos he posat, ho hagueu pogut diferenciar bè, i ja tingueu una idea més clara.

dimecres, 20 de novembre del 2013

DECÀLEG DEL LLIBRE " COM PARLAR BÉ EN PÚBLIC".


A classe de COED, vam comentar les idees principals del llibre " com parlar bé en públic", i vam decidir fer un decàleg entre tots.

A continuació podreu observar el decàleg:

1.- El Control dels nervis.

-Fer servir tècniques per minimitzar els nervis. 
-Evitar els tics nerviosos.
-No col.locarte darrere d’objectes.

2.- Fer un guió.

-L’hem d’estructurar amb la introducció, el desenvolupament i la conclusió. 
- Han de constar les idees principals i secundàries (el discurs) i també ha de constar de les quatre preguntes bàsiques.
-El guió s’hi que s’ha de memoritzar, però el discurs no. Per tant, el guió és només per tu i el discurs per la resta.
-És necessari alhora de preparar el guió, les condicions del públic (quina edat tindran, com és posicionen...)
-La conclusió és una de les parts més importants, per tant s'ha de reemarcar de forma molt clara les idees més importants que has volgut transmetre.

3.- Domini de la llengua: (fonologia, morfologia, sintaxi...)

4.- Discurs (clar, concís i breu)

-S’han de utilitzar frases curtes, i molt clares.
-Les frases han de tenir un ordre lògic (subjecte +verb)

5.-Tenir clar els objectius del discurs (convèncer i persuadir)

6.- Feedback (retroalimentació). 

 - L’orador actua dependent de les reaccions del públic.
-Has de tenir un contacte visual amb el públic. Per tant, si aquest no està atent has de fer-los participar.
-Si les sensacions de l’orador són dolentes, ha d’intentar modificar el seu discurs, per tant, l’orador ha de tenir altres alternatives.

7.- L’orador ha de tenir una correcte posició del cos. 

Ha de mostrar el cos sencer, per tant, no ha de creuar els braços, ni les cames, ni cap part de cos...

8.- Naturalitat en tota l'expressió oral. 

9.- Mitjans audiovisuals:

 Fer ús d'aquests, però sense abusar-ne, només com a element de suport, ja que la paraula és més important que el suport que utilitzem.

10.- Utilitzar estratègies per poder fer una bona presentació.

dimarts, 19 de novembre del 2013

CREATIVE COMMONS




Posar les vostres obres sota una llicència de Creative Commons no significa que aquestes obres perdin els drets d'autor, al contrari, és una manera d'exercir-los i poder oferir alguns drets a terceres persones en determinades condicions. Quines condicions? Aquest espai web us ofereix escollir o unir les condicions de la llista següent. Hi ha un total de sis llicències Creative Commons per a escollir:


Les combinacions es generen al voltant de quatre condicions bàsiques:
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Reconeixement Reconeixement, o Attribution (by): sempre que es reconegui l'autoria de l'obra, aquesta pot ser reproduïda, distribuïda i comunicada públicament.
  • Creative Commons: No Comercial No comercial, o Non Commercial (nc): no es pot utilitzar l'obra ni els treballs derivats per a finalitats comercials.
  • Creative Commons: Sense obres derivades Sense obres derivades, o No derivative works (nd): no es pot alterar, transformar o generar una obra derivada de l'obra original.
  • Creative Commons: Compartir Igual Compartir igual, o Share alike (sa): si s'altera o transforma l'obra, o se'n generen obres derivades, han de quedar subjectes a la mateixa llicència que l'obra original.

Combinant les condicions obtenim les següents sis llicències:
  • Creative Commons: Reconeixement Reconeixement (cc-by): es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la generació i distribució de les quals també està permesa sense cap restricció.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Reconeixement – NoComercial (cc-by-nc): es permet la generació d'obres derivades sempre que no se'n faci un ús comercial. Tampoc es pot utilitzar l'obra original amb finalitats comercials.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Creative Commons: Compartir Igual Reconeixement - NoComercial - CompartirIgual (by-nc-sa): no es permet un ús comercial de l'obra original ni de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Creative Commons: Sense obres derivades Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): no es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Compartir Igual Reconeixement - CompartirIgual (by-sa): es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Sense obres derivades Reconeixement - SenseObraDerivada (by-nd): es permet l'ús comercial de l'obra però no la generació d'obres derivades.

EL TWITTER


El TWITTER és una xarxa social que permet enviar missatges de text o tweets amb un màxim de 140 caràcters. Les persones usuàries poden subscriure's als tweets d'altres i a això se li diu "seguir" algú.

Per defecte, tots els missatges d'aquesta xarxa són públics, podent difondre privadament només a les persones seguidores. Les persones usuàries poden "twittejar" des de la web del servei, des de les aplicacions oficials extra com un mòbil o mitjançant el servei de missatges curts (SMS) disponible en certs països.

En aquesta xarxa s'utilitza un terme que és diu hashtag, què també es poden dir "tags" de Twitter, però no són exactament iguals als que s'utilitzen al Blog o a Flickr. Aquests serveixen per "taggejar" i classificar el nostre tweet, per així poder identificar-lo en una classificació per temes; aquesta és una manera de tenir els tweets ben organitzats de manera que quan busquem podem trobar d'una forma més rapida converses sobre un tema en particular.

És molt fàcil utilitzar els twett perquè només cal posar el símbol  # just davant de la paraula que identifica el tema del teu tweet. Per exemple, si es vol fer referència a la música es pot posar: #música.

Gràcies a la seva simplicitat Twitter s'està convertint en una via ràpida de comunicació.




Imatge extreta de: 
http://www.tecnohotelnews.com/wp-content/uploads/2013/03/twitter-logo.png

ELS CANALS RSS


Els Canals RSS (Really Simple Syndication) és una forma molt senzilla perquè puguis rebre directament al teu ordinador o en una pàgina web -a través d’un lector RSS- informació actualitzada sobre les teves pàgines webs preferides, sense necessitat de visitar-les una per una. 

Aquesta informació s’actualitza automàticament. Per rebre notícies d’una pàgina, aquesta haurà de tenir disponible el canal RSS.

L'avantatge d'aquest canal és l'agilitat, ja que és fa innecessari haver de descarregar imatges i altres elements de la web, descarregant-ne només els titulars.

Un programa que usa RSS s'anomena agregador, i n'hi ha de molts tipus. Incrustats a navegadors web, widgets per l'escriptori, en programes de correu electrònic, en pàgines web dedicades i en programes dedicats.


Imatge extreta de: 
http://www.genisroca.com/wp-content/uploads/2007/11/rss-icon-transparentpng.jpg



dissabte, 16 de novembre del 2013

CONCERT "COM SONA"


El divendres al matí, vam tenir un concert anomenat "Com sona" d'uns ex-alumnes de la Facultat Blanquerna.

Eren un grup de quatre persones, on els tres nois tocaven els instruments, i la noia cantava diferents cançons per els infants, i ho expressava a partir de diferents materials que havia realitzat per un públic infantil.

Va ser un concert molt divertit i molt interessant. Ens van fer participar molt, cantant, agafant-nos  fent el tren, i altres activitats molt alegres.


PRÀCTIQUES A L' ESCOLA DEL MAR


Dimecres i dijous, he pogut passar uns dies magnífics al costat dels infants de 1 any de l'escola del Mar acompanyada de la meva padrina de tercer, anomenada Sandra.

L'escola on ella està fent pràctiques, és una escola bressol, és a dir una escola petita situada a Sant Andreu Arenal, Fabra i Puig.  L'horari que tenia aquesta escola, era de 9:00h del matí, a 5:00h de la tarda.

A las 9:00h, els infants anaven arribant a classe i a mesura que arribaven, agafaven les joguines que ells volien i gaudien d'elles. Quan tots ja eren a classe, la Mimi, que és la tutora es sentava davant d’ells i cantava la cançó del “Bon dia”. 

He pogut observar una activitat molt interessant. Aquesta activitat es realitzava amb la llum, i consistia en apagar el llum, i determinats objectes feien una llum fosforescent i de diversos colors. Els infants, quedaven bocabadats, i agafaven i experimentaven els objectes que feien llum.

Un cop finalitzada aquesta activitat, anaven sortint al patí. A continuació quan havia finalitzat al patí, entraven a classe i la tutora els anava canviant d’un amb un els bolquers. Mentras, la Sandra i jo rentavem las mans dels nens i anavem ficant els pitets a cada infant. 
Quan ja estaven nets i sentats a taula amb els seus pitets, els hi donavam el menjar. Un cop havien acabat tots, els tornavem a rentar les mans i els ficavem en el seu llitet a dormir.

A las 3:00h, els infants s’ha anaven despertant. Un cop ja estaven desperts podien gaudir d’una bona estona amb les joguines, fins la hora del berenar. Cap allà les 4:00h, els hi tornavem a rentar les mans per poder menjar adequadament el berenar.

Finalment quan havien acabat, es dirigien al patí, fins que els pares al voltant de les 4:30, 5:00h els venien a recollir.






EL MNAC


Al dimarts, vam anar al Mnac, on ens van fer una guia del Museu i ens van explicar diferents característiques.

La ruta que ens han fet ha estat molt interessant, i a part, hem pogut gaudir de diferents activitats com el joc amb fang i el ball. 

Des de el meu punt de vista, considero que es una activitat molt interessant, i que els infants poden aprendre molt i gaudir de activitats d'aprenentatge.



Imatge extreta de:
http://2.bp.blogspot.com/-Helg9wsJZNA/UUHPYsHz8CI/AAAAAAAAFT4/nFFd5Nyjgog/s1600/maleta+mexicana+007a.jpg

CONFERÈNCIA SOBRE ELS QUATRE REPTES ESSENCIALS A L'ESCOLA I EXCURSIÓ FINS A SANT CUGAT



Avui dilluns 11 de Novembre hem començat les activitats de pràctiques. A primera hora ens han fet una xerrada sobre els “quatre reptes a escola”. El primer repte, és “deixar que les criatures siguin criatures”. Els nens necessiten jugar molt en aquesta edat, i necessiten disfrutar i no estar estressats. Un altre repte essencial, és "tenir un currículum que sigui rellevant," i hem ajudar a crear una veu pròpia que gestioni el teu projecte de vida introduint tots els temes lligats de la responsabilitat. Algunes preguntes importants que hauriem de resoldre per poder crear un bon currículum serien p algunes com, " ¿ Què hem d'ensenyar?", "¿Quina relació ha de mantenir el present amb la tradició?", "¿ De quina manera el currículum ens pot ajudar a pendre partit contra la justícia social?". El tercer repte que hem de tenir en compte és la recerca de centres que s’adaptin els nens. Els mestres han d’ensenyar amb èxit, i tenir un bon llistó per poder donar els nens una bona ensenyança. I finalment, l’últim repte és que hem de fer rellevant i atractiu allò que cal aprendre.

Un cop la xerrada va finalitzar, vam dirigir-nos al baixador  de Vallvidrera. Un cop vam arribar allà vam caminar amb grups amb l’ajuda d’un mapa i una ressenya. La distància del recorregut eren 12 km i la ruta finalitzava a Sant Cugat del Vallès, a l’estació.





ELS WIKIS



L'anterior dia a classe, en Jordi ens va explicar que eren els wikis, i vam haver de crear grups per crear un Wiki i treballar sobre els contiguts que ell va explicar a classe.

Un wiki és un lloc web col.laboratiu, que pot ser editat des del nevagador pels usuaris. Els usuaris d'un wiki poden d'aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web de forma interactiva, fàcil i ràpida. Un dels wikis més coneguts és la Wikipedia.

Les característiques dels wikis els converteixen en una eina efectiva per a l'escriptura col·laborativa, i cada vegada són més usades en empreses com a webs i intrenets econòmiques i eficaces per a la gestió del coneixement.

Ward cunningham va crear, el 25 de Març del 1995, el primer wiki, anomenat WikiWikiWeb.

diumenge, 10 de novembre del 2013

PRESENTACIÓ D'UN DISCURS


En aquesta entrada parlaré sobre la estructura que ha de tenir un discurs, ja que considero que és un tema interessant en el qual és imprescindible   saber-ho.


Per començar, un discurs ha de tenir tres parts ben diferenciades:


  •  Introducció - resum (seduir, introduir tema).
  •  Desenvolupament (dades i arguments).
  •  Conclusions ( conclusions i recomanacions).


Pel que fa aquestes parts, has de saber molt bé com t'has d'estructurar el temps, i el que voldràs dir en cada part, ja que el públic no sempre té el mateix grau d'atenció. 


  • En la introducció, normalment és quan el públic està més atent, per tant és important parlar fort i molt clar.
  • En el desenvolupament, hem d'utilitzar diferents tècniques per augmentar l’atenció, ja que gran part del públic desconnecten en aquesta fase.
  • En la conclusió, és una de les parts més importants. Has de deixar molt clar els objectius que tu has volgut transmetre d'una forma molt positiva.


Per acabar, espero que os hagi anat bé aquesta entrada per tenir més clar els punts per escriure un discurs.




dimecres, 6 de novembre del 2013

PREZI - LA MEVA FAMÍLIA


L'altre dia en Jordi ens va encarregar fer un treball amb el nou programa explicat a classe. Aquest programa és el prezi.

El prezi s'utilitza com a plataforma de pont entre la informació lineal i la no lineal, i és com una eina de presentació d'intercanvi d'idees, ja sigui de forma lliure o ben estructurada. El text, les imatges, els vídeos i altres mitjans de presentació es col·loquen sobre el llenç, i es poden agrupar en marcs. Després, els usuaris designen la grandària relativa i la posició entre tots els objectes de la presentació i com es fa el desplaçament entre aquests objectes, així com la ampliació/allunyament.

El prezi que jo he creat tracta sobre la importància que tinc per la meva família.

Espero que us agradi.