dilluns, 30 de desembre del 2013

CLOENDA


Hola!!

Faig aquesta última entrada com a tancament del bloc, i també per       acomiadar-me d'un temps de vosaltres, ja que en breus començem exàmens i hem d'estar molt atents estudiant.

Espero que aquest bloc us hagi servit molt, i l'hagueu trobat interessant.

Així que m'acomiado dient que m'ha agradat molt escriure en el bloc, i poder compartir amb tots vosaltres els meus pensaments i les meves idees. També us he de dir que aquest bloc no el tancaré per sempre, sinó que deixaré d'escriure durant un temps, i quan acabi amb els exàmens seguiré compartint els meus coneixements amb vosaltres.

Moltes gràcies a tots.

Bon any i bones festes!!!!!!








Imatge extreta de:

http://www.coittcv.com/wp-content/uploads/2012/12/bon-nadal.jpg

dissabte, 28 de desembre del 2013

WEB 2.0


Hola!

En aquesta entrada parlaré sobre la WEB 2.0.

Web 2.0. s'associa habitualment amb les aplicacions web que faciliten la compartició d'informació, el disseny centrat en l'usuari i la col.laboració dins el World Wide Web.

Un lloc Web 2.0 permet interactuar amb altres usuaris o canviar el contingut del lloc. Per tant, com a conlusió puc dir que si abans érem lectors i espectadors, només uns quans penjàven continguts, i en canvi, actualment gràcies a l'anomenada Web 2.0 qualsevol o pot fer i qualsevol pot interactuar amb els continguts penjats.




Per compartir en la Web 2.0 s'utilitzen un seguit d'eines, entre les quals es poden destacar:

  • Blogs
  • La blogosfera
  • Wikis
  • Xarxes socials
  • Documents: Google Drive, i Office Web Apps
  • Vídeos: Youtube,Vimeo, Dailymotion,...
  • Fotos: Picasa,  Flickr...
  • Emmegatzamatge online: Dropbox, Google Drive, SkyDrive
  • Presentacions: Prezi, Slidashare
  • Plataformes educatives
  • Enquestes en línia




Imatge extreta de:  

http://hoctapketnoi.files.wordpress.com/2013/04/herramientasweb201.png

dijous, 26 de desembre del 2013

GESTIÓ D'ETIQUETES


Hola!

En aquesta entrada parlaré de la importància que té tenir etiquetes en un bloc.

Considero que és una de les parts més importants i que mai ens podem oblidar, ja que les etiquetes t'informen del tema del qual estàs parlant , i a més a més t'ho divideix en diferents grups, és a dir queda agrupada en diferents àmbits.

En el meu bloc, podeu observar que tracto de varis temes, per tant és essencial que col.loqui diferents etiquetes per cada entrada que jo realitzo. 
Si os animeu i ho voleu provar és molt senzill. Per començar, has d'esciure una entrada el bloc, un cop hagis acabat, a la part superior de la dreta veuràs un enllaç on diu " etiquetes", doncs has de clicar i escriure les que tu creguis convenients.







Imatge extreta de: http://campusextensrecursos.uib.es/files/2013/07/wordle2.jpg

CONCEPTUALITZACIÓ DE LA NATURALESA DE L'APRENENTATGE AMB ORDINADOR. BENJAMIN BLOOM.

Hola!

En aquesta entrada, parlaré sobre la conceptualització de la naturalesa de l'aprenentatge amb ordinador.

Des del meu punt de vista, considero que l'ordinador és una eina útil i senzilla per utilitzar dins de l'aprenentatge.
Benjamin Bloom i altres col.laboradors van classificar les activitats educatives i això, es coneix com Taxonomia de Bloom. Cal destacar, que una de les seves aportacions més rellevants va ser que aquestes estaven graduades de més senzilles a més complexes.

Benjamin Bloom, va definir les diferents activitats educatives en tres dominis: Domini cognitiu, afectiu i psicomotor. En el domini de les habilitats cognitives va ser el que posteriorment, l'any 2000, es va revisar, incorporant les accions en forma de verbs com a fonament de les capacitats.

Després, l'any 2008, es va proposar una nova revisió i és la que anomenem     "taxonomia de Bloom per a l'era digital".









En aquesta taula, podeu osbervar les diferents eines realitzades a classe classificades en diferents habilitats cognitives.

">


Imatge extreta de: http://www.eduteka.org/imgbd/23/23-11/ImagBloom.jpg

dilluns, 23 de desembre del 2013

CONCEPTUALITZACIÓ DE LA NATURALESA DE L'APRENENTATGE AMB L'ORDINADOR. JAMES CROOK.



En les dues últimes classes de GTIC, vam parlar de les metàfores, i de la seva importància. 



  • La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor
  • La metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne
  • La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador
  • La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina 




·        La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor

En aquesta metàfora es fa referència al programari que reprodueix el model tradicional d'ensenyament-aprenentatge. L'ordinador tutoritza el procé d'aprenentatge realitzat per l'estudiant.

L'interès que té aquesta utilització tutorial de l'ordinador es troba en la capacitat que té la màquina per reproduir alguns aspectes de la relació entre el docent i l'alumne.


·        La metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne
Aquesta és una visió de l'ús educatiu de l'ordinador centrat en l'alumne. Ell és qui controla la màquina i no a l'inrevés.
Seymour Papert, va proposar la realització d'experiències d'aprenentatge "poderoses".

 Va crear el concepte micromon on l'alumne construeix idees a partir de la seva activitat exploratòria en un ambient d'aprenentatge per descoberta seguint un procés reflexiu i actiu;






·        La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador
Els simuladors són una evolució dels sistemes tutorials. Permeten un aprenentatge per descoberta semblant al que es produeix en els micromons de Papert però d'una forma molt més acotada ja que són sistemes tancats en els que l'usuari pot manipular diversos paràmetres però no afegir-ne de nous. El grau de llibertat de l'usuari és més limitat que en el cas del Logo.

Un exemple simulació el trobem al programa Crayon Physics.


·        La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina

L'ús de l'ordinador com una eina de treball és habitual en la nostra vida diària. A l'escola també es dóna (o s'hauria de donar) aquest fet.

Els infants haurien de treballar des de ben petits amb eines que els hi permetin gestionar i organitzar la informació i emprar eines de suport a la comunicació.








- Aquí podeu veure la meva pràctica sobre les quatre metàfores:






  • SCRIBD, és una web on es pot penjar i compartir diferents documents de diversos formats.

dissabte, 21 de desembre del 2013

GOOGLE CHROME


En aquesta entrada parlaré sobre el Google Chrome i com fer aparèixer la botiga de Google Chrome en el nostre ordenador.

Google Chrome és un navegador web de Google i compilat amb base a components de codi obert. És el tercer navegador més utilitzat a Internet. Està disponible gratuïtament.

El jordi ens ha ensenyat aquesta aplicació amb la finalitat que sapiguéssim fer aparèixer la botiga de Google Chrome. Primer, ens ha dit que obrisim una pestanya de la part de la dreta i anéssim a configuració. Un cop aquí, hem clicat a Extensions ( part esquerra). Finalment,  hem clicat a Obtenir més extensions i apareixerà la botiga de Google Chrome.




Imatge extreta de: http://www.redorbit.com/media/uploads/2013/02/google.png

divendres, 20 de desembre del 2013

CLOENDA DE COED.


Avui ha sigut la última classe de COED. 

Primer de tot, per iniciar la classe, hem comentat els diferents dubtes que algunes companyes han tingut de cara l'examen. A continuació, la Rosa ens ha donat un calendari a tots i ens ha desitjat unes bones festes de Nadal.

Durant aquests tres mesos de COED, considero que hem après moltes coses. Hem après sobretot a parlar una mica millor de cara al públic, ha saber expressar-nos de forma més clara i més entenedora. També hem après ha estructurar un discurs, o a saber diferenciar els termes llengua i llenguatge.

Per acabar, crec que és una assignatura del qual pots aprendre moltes coses i pots millorar molt en la teva forma d'expressar-te i comunicar-te.




dijous, 19 de desembre del 2013

CLOENDA DE MÚSICA


Avui hem fet la última classe de música, per tant ha sigut una classe especial i diferent.

Primer de tot, l'Aran i la Marina han sortit voluntàries per cantar una cançó de nadal. L'Aran ha decidit tocar la cançó amb el piano, i la Marina amb la flauta travessera. La resta de nosaltres, les acompanyàvem cantant la cançó.

L'altre part de la classe, hem après altres cançons nadalenques, i anàvem cantant i ballant.

Per acabar, considero que la classe d'avui ha sigut molt especial i molt divertida, per iniciar unes bones festes de nadal.





Imatge extreta de: 
http://srvcnpbs.xtec.cat/ceipmariagali/bloc/wp-content/uploads/2007/12/nadales.jpg

EL BON COMUNICADOR



Bona tarda.

En aquesta entrada parlaré sobre el bon comunicador que hem exposat a classe de GTIC/COED.
El meu grup compòs per la Laia, la Xènia, la Cristina, la Laura, la Ethel i jo, vam decidir seguir durant aquests tres mesos a Xavier Sala i Martín.
Vam triar a Xavier, ja que és un comunicador català nascut al Maresme, i aquest ens parla de diversos temes importants i interessants d'avui dia, com per exemple parla de temes econòmics, sobre la independència de Catalunya, de política, etc.
També cal dir que considerem que és un bon comunicador perquè tracta la informació de manera subjectiva, utilitzant l'humor i és això el que el fa destacar. També és reconegut per expressar-se de manera clara i entenedora. A més a més, quan ha de donar la seva opinió ho fa de manera respectuosa i educada.
Durant aquests mesos, ens hem estat documentant mitjançant vídeos, conferències, també hem observat el programa que realitza els divendres, i sobretot ens hem guiat de les xarxes socials com Twitter i Facebook.

Aquí, podeu observar el bloc que nosaltres hem creat per Xavier Sala i Martín. Podreu observar les característiques més rellevants d'ell.

http://boncomunicadorxsm.blogspot.com




dimarts, 17 de desembre del 2013

CLOENDA DEL SEMINARI



En aquesta entrada, os explicaré com hem finalitzat el seminari.

Un cop hem arribat a classe, la Dolors ( la nostre tutora), ens ha portat dos bosses plenes de croaussants normals i de xocolata. Nosaltres hem decidit anar al bar, i agafar diferents tipus de sucs per compartir-ho entre totes. 

Mentre estàvem esmorzant, anàvem comentant el seminari que hem passat durant aquests mesos, i els bons moments que hem pogut compartir. 
A continuació, hem decidit fer una sèrie de jocs que la Dolors ha proposat. Aquests jocs, consistien en dir una frase a travès de difrents sons. Per tant cada una s'expressava com volia, i era força graciós.

Per acabar ens hem despedit entre totes, i ens hem donat molt bon any i molt bones festes.




Imatge extreta de: 
http://www.pandora-magazine.com/wp-content/uploads/2013/11/ideas-decoracion-arbol-de-navidad-wild-style-magazine.jpg

dilluns, 16 de desembre del 2013

SOLO ES EL PRINCIPIO


Un dels últims dies de seminari vam veure la pel.lícula " SOLO ES EL PRINCIPIO", i en aquesta entrada os explicaré de que tracta.




“SOLO ES EL PRINCIPIO” és una pel·lícula documental sobre classes de Filosofia per a nens, captat amb calidesa i sensibilitat , en el camí de Ser i tenir de Nicolas Philibert , que promou a la reflexió sobre la nostra capacitat ètica , social i humana , i sobre la importància d'una bona educació des de la infància .

Els expressius i vitals protagonistes es diuen Azouaou , Abderhamène , Louise , Shana , Kyria o Yanis . Tenen entre 3 i 4 anys quan , junts , exposen lliurement , amb les seves emocions i contradiccions , les seves idees sobre l'amor , la llibertat , el lideratge , la intel·ligència , la mort...
Al llarg d'un curs , asseguts en un cercle al voltant d'una espelma encesa , amb ajuda de la seva mestra Pascaline , aprenen a expressar-se, a escoltar- se mútuament ia conèixer-se millor . Entre tots fan filosofia , reflexionen sobre temes importants , sovint oblidats en la nostra societat .

En conclusió, cal dir que no hi ha estudiants bons ni dolents: el fonamental és pensar per si mateixos . Els nens parlen amb les seves pròpies paraules , plenes d'espontaneïtat , humor , lògica i poesia; carregades en moltes ocasions d'un increïble i envejable sentit tolerant i cívic . Ells són el nostre futur.


Aquí os deixo el trailer:   http://www.youtube.com/watch?v=xyFXZxFiIk4


ELS POEMES


El divendres de la setmana passada, vam realitzar la penúltima classe de Coed. En aquesta, alguns dels meus companys van exposar els poemes que ells van triar. 

La majoria dels meus companys, van elegir poetes coneguts com per exemple Salvador Espriu, Joan Maragall, i Miquel Martí i Pol.

Un cop vam finalitzar amb els poemes, la Rosa ens va fer dir unes paraules del qual estaven compostes amb la grafia "LL", ja que és un so que en alguns cassos és difícil de pronunciar. 
Les paraules eren:

- Lluna
- Llibre
- Llapis
- Allò
- Calleu
- Cavall

SURT SOL SOLET


El dilluns de la setmana passada, vam tenir la prova de les cançons de música. Aquesta prova consistia en saber-te dos llibrets de cançons, i de forma aleatòria havies de cantar una de totes les que t'havies après. Recordo que els meus companys i jo estàvem molt nerviosos, ja que no sabiém quina cançó ens podria tocar.

En el meu cas, em va tocar la cançó de "surt sol solet", i considero que la vaig cantar prou bè.
Aquí, os deixo la lletra de la cançó:


Surt sol solet,
tots tenim fred;
Vine per Sant Jordi,
vine sol solet!

Si tu no vens
no puc sortir;
vine per Sant Jordi
vine al meu jardí,
al jardí!

La la la la
la la la la
Vine per Sant Jordi,                                              
vine sol solet.




Imatge extreta de: 
http://blog-static.hola.com/entrelineas/files/2013/04/sol.jpg

diumenge, 15 de desembre del 2013

NETVIBES



En aquesta entrada explicaré quin és el concepte de netvibes, ja que jo el principi quan el Jordi ho va dir a classe no sabia quin era.

Netvibes, és un servei web que actua com a escriptori virtual personalitzat, que permet incloure notes de text, informació meterològica, vídeos, és a dir moltes opcions.

El funcionament va mitjançant unes pastanyes, que cada una d'elles està formada per un Widget.


dijous, 12 de desembre del 2013

EDITAR UN ARTICLE A LA VIQUIPÈDIA


Hola.

Avui, os explicaré com es modifica un article en la Viquipèdia, i os ensenyaré un exemple del qual he editat jo.

És molt senzill. Primer de tot, quan decideixis editar un article, has d'anar a la part superior de l'ordenador, on veuràs unas pastanya anomenada "modifica".



  • Aquest és el article que jo he decidit modificar:

  • En aquesta imatge, podeu observar la meva modificació. He decidit modificar una part, ja que conec molt aquesta raça, perquè en tinc un a casa:



Per acabar, nomès cal dir que si algún dia observeu alguna informació que no os agrada o que voleu ampliar, nomès heu de seguir aquests passos i modificar-ho. 


dilluns, 9 de desembre del 2013

EXPERIMENT AMB FANG


L'anterior dia a classe de plàstica, vam realitzar una activitat amb fang. 






Aquesta activitat, la vaig realitzar amb la Cristina Martín i la Laura Reyna, on consistia en agafar una fotografía nostre, del qual tingués diferents tipus de perspectives. 
Nosaltres, vam decidir fer-nos la fotografía sentades sobre un patinet. 

A partir de la fotografía escollida, vam poder començar la nostre figura amb fang.














diumenge, 8 de desembre del 2013

VA DE MESTRES - JAUME CELA I JULI SANGRÀ.




La feina d’educar és apassionant, perquè sempre hi ha un més enllà que t’indica que encara et queda un llarg camí i que és important que no t’aturis. L’acció educativa consisteix en caminar junts un tros, cap a un lloc incert.


La feina de mestres és una qüestió d’ètica, una qüestió d’art. Com diu Angeleta Ferrer: la feina de mestre té més a veure amb l’art que amb la ciència, tot i que aquesta també és indispensable.

Avui a classe de seminari hem comentat els cinc fragments que hem trobat més interessants del llibre " Va de mestres".


  •       Vocació i professió.

L’ofici de mestre exigeix una acció reflexiva.
És important que un mestre domini la capacitat de reflexió, ja que treballar amb nens requereix reflexionar constantment sobre els propis actes.
  •        Saber que sabem poc..., però saber també que podem aprendre.

Un bon mestre ha de ser culte, el mestre culte no és el que vol mostrar sempre que sap moltes coses, aquest és el mestre pedant. El  mestre culte és aquell que accepta els límits del seu propi saber i fa el possible per anar més enllà d’aquest límit.
Realment, un bon mestre no ha de mostrar que sap moltes coses, un bon mestre ha de ser conscient dels seus límits en quan a coneixements. Tothom té els seus límits, ningú ho coneix tot, per tant sempre es poden aprendre coses noves. Un bon mestre és coneixedor dels seus límits i intenta augmentar els seus coneixements, intenta aprendre coses noves. Ningú ho sap tot i ningú no sap res.

  •     Sobre la síndrome del professor cremat

El mestre que es crema és el que no sap on va. Els que ho saben no es cremen, es cansen que és diferent.
És molt normal que un mestre és cansi de portar una classe, ja que requereix un gran esforç i molta paciència, el que no és normal és que un mestre es cremi. Si això passa, si un mestre es crema, potser cal que canviï de professió, perquè si et cremes senyal de que tens un buit i si tens un buit vol dir que aquesta professió no t’omple per tant no fas a gust la feina.
  •   Alguna matisació al diàleg: La informalitat i el silenci

El diàleg és una eina amb un ritual propi, un ritual que s’ha de practicar seriosament si no volem desvirtuar aquesta eina que ens ajuda a anar-nos humanitzant a poc a poc, anar-nos educant.
Amb el diàleg, permetem que altres ens diguin les coses que no sempre ens agrada sentir, permetem que ens diguin els defectes que tenim. El fet de que ens facin veure els nostres defectes no ens agrada, però certament, això és el que fa que a poc a poc anem canviant, anem millorant dia rere dia com a persones, ens anem enriquint. En això consisteix l’educació, però només aconseguirem millorar com a persones si tenim el desig d’aprendre.

  •    Un afegitó a la felicitat

Dant Alighieri va dir que la veritable felicitat només s’adquireix amb la contemplació de la veritat.
No és que no estigui d’acord en el que va dir el gran poeta Dant Alighieri, però penso que si realment la felicitat només s’adquirís amb la contemplació de la veritat mai ningú seria feliç, perquè ningú és coneixedor de la veritat, no hi ha una veritat. El concepte de veritat existeix, però el significat de la paraula no. La felicitat és un sentiment agradable de satisfacció i absència de patiment, no crec que vagi lligada amb la veritat.






Imatge extreta de: 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhs3LsFZduBGGCApVcNIIZYj27ubmy_tRegfAfuRZDLcxWEhKgzS7gKwskyhke9YSeo9R5UZnKoMPsSpHamheXKt7n6rbo5RszpwDU5lWGqhLkdeHMns4hk8M_GbPE0fgX3fhTiSNMRH79J/s1600/VA+DE+MESTRES.jpg

dissabte, 7 de desembre del 2013

LLENGUA I LLENGUATGE



A la classe de COED, vam estar parlant sobre les llengües i el llenguatge. Per tant he decidit publicar una entrada sobre aquest tema, ja que el trobo força interessant.

El llenguatge és la facultat de poder comunicar els propis pensaments o sentiments a un receptor mitjançant un sistema o codi determinat de signes interpretable per a ell.
Per tant, el llenguatge és la capacitat comunicar-se utilitzant un sistema de signes. Aquesta capacitat es pot expressar mitjançant qualsevol art: música, dansa, dibuix, escultura, etc. 

La llengua és un sistema de comunicació (verbal o signal) propi d'una comunitat humana. Tot i que sovint s'empren erròniament com a sinònims, no és el mateix una llengua que el llenguatge.
Tota llengua intenta representar el món mitjançant les paraules i la seva combinació en frases. 
Les regles de combinació, la formació de nous mots i el que ells signifiquen, són l'objecte d'estudi de la lingüística. Les llengües naturals, a diferència de les artificials o llenguatges formals, presenten sovint ambigüitats, ja que reflecteixen la manera de veure el món d'un grup de parlants.

Per acabar, penso que aquest és un tema important, ja que sovint aquests dos termes ens confonen i pensem que tenen el mateix significat, i no es així. 

divendres, 6 de desembre del 2013

EL WORD

Hola.


A GTIC en Jordi ens va ensenyar a citar el Word. Per tant, en aquesta entrada os explicaré les diferents maneres per realitzar-ho, i també os ensenyaré alguns consells per utilitzar el Word de manera més ràpida.


Primer de tot, ens va dir que és essencial citar l'autor i l'any. Per tant, heu de seguir alguns passos per realitzar-ho:


  • En primer lloc, has d'anar on posa "referències", a continuació, has de clicar "afegir cita". Un cop tinguis fet això, has d'agregar nova font i omplir els noms/cognoms/títol...Per acabar amb aquesta part, hem d'elegir un estil i canviar el nom de referències.

  • Un cop tinguem l'autor citat, hem de tornar a referències i afegir citar i editar. Un cop haguem realitzats aquests passos, hem de suprimir al títol i l'autor.

  • Finalment, per tal de fer una bona referència, hem de col.locar cometes en la frase curta. A continuació haurem d'anar a referències, afegir cita i editar. Per acabar, escriurem el número de pàgina.

En l 'altre part de la classe, en Jordi ens ha ensenyat diferents trucs per utilitzar el Word de forma més ràpida. Algun dels consells que ens ha donat han estat els següents:


  • (Control + fin) :  Serveix per anar al final de la pàgina.
  • ( Control + enter): Serveix per saltar de pàgina.
  • (Pàgina i el número el centre) : Afegir portada
  • Control + fletxes dreta o esquerra (  serveix per saltar paraules)





Imatge extreta de:
http://blog.tresw.com/wp-content/uploads/2010/12/word2007.jpg

dilluns, 2 de desembre del 2013

SI ANESSIS LLUNY- JOAN SALVAT-PAPASSEIT



El divendres, a classe de COED ens vam dedicar a presentar els poemes que cadascú havia escollit. El poema que vaig escollir es títula " Si anessis lluny" de Joan Salvat-Papasseit.



Si anessis lluny
tan lluny que no et sabés
tampoc ningú sabria el meu destí,
cap altre llavi no em tindria pres
però amb el teu nom faria el meu camí.

Un ram de noies no em fóra conhort
ni la cançó sota el dring de la copa,
vaixells de guerra vinguessin al Port
prou hi aniria, mariner de popa.

Si jo posava la bandera al pal
i era molt alta , t'hi veuria a dalt.











diumenge, 1 de desembre del 2013

AUDITORI - L'OBC I "ELS PLANETES" DE HOLST



El dissabte, vaig anar al auditori de Barcelona amb la Laura Reyna, i la Cristina Martín, i vam escoltar l'orquestra simfònica de L'OBC I " ELS PLANETES" DE HOLST, dirigida per Jaime Martín. 
També vam poder gaudir de la Mireia Farrés, com a trompetista del cor femení del cor Lieder càmera.

El concert es va dividir en tres parts. La primera part, amb una duració de 16 minuts de George Benjamín (Londrés 1960), titulada "Dance Figures". 
Una segona part, amb una durada de 21 minuts de Johann Nepomuk Hummel titulada " concert en Mi beemoll major per a  trompeta i orquestra", amb l'actuació de la trompetista Mireia Farrés. 
Després de una pausa de 20 minuts, vam escoltar la tercera part amb una durada de 48 minuts, de Gustav Holst , titulada " Els planetes, suite per a gran orquestra ( 1914-1916) dividit en 7 actes, i cantat pel cor femení del cor Lieder Càmera.








Imatges extretes de: 
http://www.bergactual.com/wp-content/uploads/2009/06/auditori.jpg